Πολιτική απορρήτου & GDPR


Γενικά

Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Σταματίου-Θεοδωροπούλου(Εταιρεία), επεξεργάζονται τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα των υποκειμένων που συλλέγουν, ήτοι ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ, ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ & ΜΗΤΡΟ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ , ΤΗΛΕΦΩΝΟ, EMAIL, ΗΜ.ΓΕΝΝΗΣΗΣ, ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΟΙΤΗΣΗΣ, για σαφείς και προκαθορισμένους σκοπούς, όπως προσδιορίζονται, κατόπιν ρητής και μόνο συγκατάθεσης των υποκειμένων για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων τους. Οι σκοποί επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων από το Εκπαιδευτικό Κέντρο, είναι:
Η απρόσκοπτη φοίτηση, επικοινωνία – ενημέρωση απουσιών και βαθμολογίας,
Η αποστολή έντυπου και ηλεκτρονικού ενημερωτικού υλικού,
Η δημοσιοποίηση επιτυχιών από το Εκπαιδευτικό Κέντρο
Η τηλεφωνική επικοινωνία για την ενημέρωση περί απουσιών, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εκδηλώσεων.

Η Εταιρεία δεν χρησιμοποιεί τα Προσωπικά Δεδομένα για κανέναν σκοπό που παρεκκλίνει από τους σκοπούς που περιγράφονται στην παρούσα ενημέρωση, εκτός εάν απαιτείται ή επιτρέπεται από τη νομοθεσία ή παρέχεται η συγκατάθεση του υποκειμένου.
Η Εταιρεία δεν διαβιβάζει τα Προσωπικά Δεδομένα που επεξεργάζεται σε οποιοδήποτε τρίτο πρόσωπο και λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα προστασίας και ασφάλειας των Προσωπικών Δεδομένων. Περαιτέρω, λαμβάνει όλα τα εύλογα μέτρα για να διασφαλίσει ότι η επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων είναι αξιόπιστη, ακριβής και πλήρης. Τα Προσωπικά Δεδομένα θα τηρούνται για το διάστημα που απαιτείται προκειμένου να εκπληρωθούν οι σκοποί που προσδιορίζονται στην παρούσα ενημέρωση, πλην των περιπτώσεων όπου απαιτείται ή επιτρέπεται η τήρηση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα βάσει της νομοθεσίας.
Σε περίπτωση οποιασδήποτε απορίας ή ανησυχίας σχετικά με την επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων από την Εταιρεία, ή σε περίπτωση που το υποκείμενο επιθυμεί να αποκτήσει πρόσβαση, να διορθώσει ἠ να διαγράψει τα Προσωπικά Δεδομένα, μπορεί απευθυνθεί στην Εταιρεία αποστέλλοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@e-stamatiou.gr. Το υποκείμενο δικαιούται ανά πάσα στιγμή να υποβάλει καταγγελία ενώπιον της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Ειδικότερα για τον Ιστότοπο

  1. Βασικές μας πεποιθήσεις σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών και την προστασία των δεδομένων:
    Το απόρρητο των χρηστών και η προστασία των δεδομένων είναι ανθρώπινα δικαιώματα.
    Έχουμε υποχρέωση να προστατεύουμε τους ανθρώπους μέσα στα δεδομένα μας.
    Τα δεδομένα αποτελούν ευθύνη, πρέπει να συλλέγονται και να επεξεργάζονται μόνο όταν είναι απολύτως αναγκαία.
    Το spam μας ενοχλεί όσο και εσάς.
    Ποτέ δεν θα πουλήσουμε, νοικιάσουμε ή διανείμουμε με οποιονδήποτε τρόπο ή θα δημοσιοποιούμε τα προσωπικά σας στοιχεία.
  2. Σχετική Νομοθεσία
    Η εταιρεία και ο παρόν ιστότοπος e-stamatiou.gr συμμορφώνονται πλήρως με την ακόλουθη εθνική και διεθνή νομοθεσία όσον αφορά την προστασία δεδομένων και την ιδιωτική ζωή των χρηστών
  3. Προσωπικές πληροφορίες που συλλέγει αυτός ο ιστότοπος και γιατί τις συλλέγουμε:
    O ιστότοπος e-stamatiou.gr συλλέγει και χρησιμοποιεί προσωπικές πληροφορίες για τους ακόλουθους λόγους:

3.1 Παρακολούθηση επισκέψεων ιστότοπου
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics (GA) για την παρακολούθηση της αλληλεπίδρασης του χρήστη. Χρησιμοποιούμε αυτά τα δεδομένα για να καθορίσουμε τον αριθμό των ατόμων που χρησιμοποιούν τον ιστότοπό μας, για να κατανοήσουμε καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο βρίσκουν και χρησιμοποιούν τις ιστοσελίδες μας και για να δουν το ταξίδι τους μέσω του ιστότοπου. Παρόλο που το GA καταγράφει δεδομένα όπως η γεωγραφική θέση, η συσκευή, το πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο και το λειτουργικό σας σύστημα, καμία από αυτές τις πληροφορίες δεν σας ταυτοποιεί προσωπικά. Το GA καταγράφει επίσης τη διεύθυνση IP του υπολογιστή σας, η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την προσωπική σας αναγνώριση, αλλά η Google δεν μας παρέχει πρόσβαση σε αυτό. Θεωρούμε ότι η Google είναι επεξεργαστής δεδομένων τρίτου μέρους (βλ. Ενότητα 6.0 παρακάτω). Το GA χρησιμοποιεί cookies, λεπτομέρειες για τα οποία μπορείτε να βρείτε στο Google’s developer guides. Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί την εφαρμογή analytics.js του GA. Η απενεργοποίηση των cookies στο πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο θα αποτρέψει το GA από την παρακολούθηση οποιουδήποτε μέρους της επίσκεψής σας σε σελίδες αυτού του ιστότοπου.

3.2 Φόρμες Επικοινωνίας – Online Αίτηση Εγγραφής
Σε περίπτωση που επιλέξετε να επικοινωνήσετε μαζί μας χρησιμοποιώντας μία από τις παραπάνω φόρμες ή σε έναν σύνδεσμο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κανένα από τα δεδομένα που παρέχετε δεν θα αποθηκευτεί από τον παρόντα ιστότοπο ή θα μεταβιβαστεί / θα υποβληθεί σε επεξεργασία από οποιονδήποτε επεξεργαστή δεδομένων τρίτου μέρους ορίζονται στο τμήμα 6.0. Αντίθετα, τα δεδομένα θα ταξινομηθούν σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και θα μας σταλούν μέσω του πρωτοκόλλου SMTP (Simple Mail Transfer Protocol). Οι διακομιστές SMTP προστατεύονται από TLS (μερικές φορές γνωστός ως SSL), που σημαίνει ότι το περιεχόμενο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κρυπτογραφείται χρησιμοποιώντας κρυπτογραφία SHA-2, 256-bit πριν να αποσταλεί μέσω του διαδικτύου. Το περιεχόμενο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποκρυπτογραφείται από τους τοπικούς υπολογιστές και συσκευές.

3.3 Email newsletter
Εάν επιλέξετε να συμμετάσχετε στο ενημερωτικό δελτίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μας υποβάλλετε θα προωθηθεί στο MailChimp, πάροχο υπηρεσιών & μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Θεωρούμε ότι το MailChimp είναι επεξεργαστής δεδομένων τρίτων (βλ. Ενότητα 6.0 παρακάτω). Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που υποβάλετε θα αποθηκευτεί σε εσωτερικά συστήματα υπολογιστών μας. Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας θα παραμείνει στις παραπάνω βάσεις δεδομένων, μέχρι να ζητήσετε ρητά την αφαίρεσή της. Μπορείτε να το κάνετε αυτό κάνοντας χρήση των συνδέσμων διαγραφής που περιέχονται σε οποιαδήποτε ενημερωτικά δελτία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας στέλνουμε ή ζητώντας την απομάκρυνση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Όταν ζητάτε την απομάκρυνση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στείλτε μας το email σας χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είναι εγγεγραμμένος στη λίστα αλληλογραφίας. Εάν είστε κάτω των 16 ετών, ΠΡΕΠΕΙ να αποκτήσετε τη συγκατάθεση των γονέων πριν συνδεθείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αν η διεύθυνσή σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παραμένει, θα λάβετε περιοδικά (περίπου τρεις φορές το χρόνο) ενημερωτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από εμάς.

Γενικώς, όλα τα άτομα έχουν δικαίωμα να επεμβαίνουν στα δεδομένα τους προκειμένου να τα διορθώσουν (Δικαίωμα Διόρθωσης), να ζητήσουν την παραλαβή των δεδομένων τους, σε δομημένο, συμβατό και διαλειτουργικό μορφότυπο, αναγνώσιμο από μηχανήματα, προκειμένου να τα διαβιβάσουν σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας (Δικαίωμα στη Φορητότητα), ακόμη και τη διαγραφή (Δικαίωμα στη Λήθη) των προσωπικών τους δεδομένων.

  1. Αποθήκευση Προσωπικών Δεδομένων:
    Για την περιήγησή σας στον ιστότοπο e-stamatiou.grδεν απαιτείται καμία εισαγωγή των προσωπικών σας στοιχείων, παρά μόνο στην περίπτωση που επιθυμείτε να έλθετε σε επικοινωνία μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή της Online Αίτησης Εγγραφής όπως αναφέρεται παραπάνω στην ενότητα 3.2, μέσω των οποίων μας κοινοποιείτε τα minimum δυνατά στοιχεία επικοινωνίας σας. Συνεπώς δεν υφίσταται καμία αποθήκευση των στοιχείων σας εντός του παρόντος ιστοτόπου.
  2. Πληροφορίες σχετικές με τον διακομιστή αυτού του ιστότοπου:
    Αυτή η ιστοσελίδα φιλοξενείται από την Hetzner Online.
  3. Οι επεξεργαστές δεδομένων τρίτου μέρους που χρησιμοποιούμε:
    Χρησιμοποιούμε έναν αριθμό τρίτων μερών για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων εκ μέρους μας, μόνο για στατιστικούς λόγους, ήτοι δεν έχουν πρόσβαση σε εξατομικευμένα προσωπικά στοιχεία των χρηστών του ιστοτόπου. Αυτά έχουν επιλεγεί προσεκτικά και όλα αυτά συμμορφώνονται με τη νομοθεσία που ορίζεται στο τμήμα 2.0. Και τα 2 από αυτά τα τρίτα μέρη είναι συμβατά με το EU-U.S
  4. Παραβιάσεις Δεδομένων:
    Θα αναφέρουμε τυχόν παράνομη παραβίαση δεδομένων της βάσης δεδομένων αυτού του ιστοτόπου ή της βάσης δεδομένων κάθε τρίτου μέρους επεξεργασίας δεδομένων σε οποιοδήποτε και όλα τα σχετικά πρόσωπα και αρχές εντός 72 ωρών από την παραβίαση εάν είναι προφανές ότι τα προσωπικά δεδομένα που αποθηκεύονται σε αναγνωρίσιμη μορφή έχουν κλαπεί.
  5. Ελεγκτής δεδομένων
    Γενική Υπεύθυνη επεξεργασίας δεδομένων είναι η Ελένη Σταματίου, τεχνικός υπεύθυνος ιστόπου ο Γεώργιος Ζαχ. Πετράκης .
  6. Αλλαγές στην πολιτική απορρήτου μας
    Η πολιτική απορρήτου μπορεί να αλλάζει από καιρό σε καιρό σύμφωνα με τη νομοθεσία ή τις εξελίξεις στον κλάδο. Δεν θα ενημερώσουμε ρητά τους πελάτες μας ή τους χρήστες του ιστότοπου για αυτές τις αλλαγές. Αντ ‘αυτού, σας συνιστούμε να ελέγχετε περιστασιακά αυτή τη σελίδα για τυχόν αλλαγές πολιτικής. Ειδικές αλλαγές πολιτικής και ενημερώσεις αναφέρονται στο αρχείο καταγραφής αλλαγών παρακάτω.

9.1 Καταγραφή Αλλαγών της Πολιτικής Απορρήτου
21/5/2018 – Τροποποίηση όρων πολιτικής απορρήτου σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κανονισμού EU General Data Protection Regulation 2018 (GDPR)