Τα μαθήματα Γαλλικών στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών μας γίνονται από μητρόγλωσσες, πολύ αυστηρά επιλεγμένες Καθηγήτριες, που διανύουν πολυετή συνεργασία μαζί μας και μεταφέρουν στους μαθητές την δική μας μακροχρόνια, εγγυημένη Εκπαιδευτική φιλοσοφία. Οι Καθηγητές μας αναπτύσσουν συγκεκριμένο μεθοδολογικό και ακαδημαίκό σύστημα διδασκαλίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Σπουδών των Φροντιστηρίων μας, για χάρη της σίγουρης επιτυχίας των μαθητών μας στις εξετάσεις Ξενόγλωσσης Πιστοποίησης και την απόκτηση Πτυχίου Γλωσσομάθειας. Στα Φροντιστήριά μας δίνεται ιδιαίτερη σημασία και προσοχή στην ενίσχυση των θετικών στοιχείων και των ταλέντων του κάθε μαθητή μας, για την επίτευξη καλύτερης, γρηγορότερης και σωστότερης εκμάθηση της ξένης γλώσσας επιλογής του για περισσότερα από 40 χρόνια τώρα.
Από τα Κέντρα μας οι μαθητές θα πάρουν Πτυχίο Γλωσσομάθειας μόνον από τους μεγαλύτερους και πιο αναγνωρισμένους φορείς ξενόγλωσσης πιστοποίησης, διότι κάτι τέτοιο είναι επένδυση που θα συνοδεύει τον κάθε έναν από τους μαθητές μας σε όλη την εργασιακή τους σταδιοδρομία.

Πτυχία Γλωσσομάθειας που προσφέρονται:
DELF 1ER DEGRΕ (UNITES A1, A2, A3, A4) ή DELF Β1, B2
DELF 2ND DEGRE (UNITES A5 ET A6) ή DALF C1
CERTIFICAT PRATIQUE DE LANGUE FRANCAISE (SORBONNE I)
DALF C2
DIPLOME DE LANGUE ET LITTERATURE FRANCAISES (SORBONNE II)

Certificat de competences linguistiques του Institut Superieur des Langues Vivantes (ISLV), Departement de francais, του Πανεπιστημίου της Λιέγης – Επίπεδο C2
Η γαλλική γλώσσα προέρχεται από την προφορική λατινική γλώσσα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, μαζί με γλώσσες όπως τα ιταλικά, πορτογαλικά, ισπανικά, ρουμανικά, καταλανικά και άλλα. Τα Γαλλικά εξελίχθηκαν από τις Γαλλο-Ρομανικές γλώσσες, την προφορική Λατινική της Γαλατίας, και πιο συγκεκριμένα της Βόρειας Γαλατίας.
Είναι η τρίτη από τις Ρομανικές γλώσσες(γλώσσες-απόγονοι της λατινικής) από άποψη αριθμού ομιλητών ως μητρική γλώσσα, μετά την ισπανική γλώσσα και την πορτογαλική γλώσσα αλλά η μόνη με δυναμική παρουσία και στις πέντε ηπείρους και η μόνη με 600 περίπου εκατομμύρια ομιλητές ως μητρική, πρώτη ή δεύτερη γλώσσα.
Τα γαλλικά είναι η τρίτη πιο διαδεδομένη γλώσσα σε όλο τον κόσμο μετά την κινεζική και τα αγγλικά, είναι η επίσημη γλώσσα σε 29 χώρες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι μέλη της Γαλλοφωνίας· η κοινότητα των γαλλόφωνων χωρών στην οποία ανήκει και η Ελλάδα. Ομιλείται ως πρώτη γλώσσα στη Γαλλία, νότια Βέλγιο, τη δυτική Ελβετία, το Μονακό, την επαρχία του Κεμπέκ και από διάφορες κοινότητες αλλού.

Η Γαλλία με τα 65,5 εκατομμύρια κατοίκους της, όσο παράξενο και να φαίνεται, είναι η δεύτερη σε πληθυσμό γαλλόφωνη χώρα στον κόσμο. Την πρωτιά στη λίστα κατέχει η Λαοκρατική Δημοκρατία του Κονγκό με πάνω από 78 εκατομμύρια κατοίκους!
City-Landscape-Eiffel-Tower-Paris-France-1024×640

Τα γαλλικά έχουν μια μακρά ιστορία ως διεθνής γλώσσα του εμπορίου, της διπλωματίας, της λογοτεχνίας και των επιστημονικών προτύπων και είναι επίσημη γλώσσα των πολλών διεθνών οργανισμών όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού. Στον ΟΗΕ είναι επίσημη γλώσσα μαζί με την Αγγλική, την Ισπανική, την Ρωσική, την Κινεζική και την Αραβική και η μόνη επίσημη γλώσσα για την Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση.
Το 2011, η γαλλική κρίθηκε από το Bloomberg Businessweek να είναι ένα από τα κορυφαία τρία πιο χρήσιμες γλώσσες για τις επιχειρήσεις, μετά τα αγγλικά και κινέζικα.

Πτυχία και πιστοποιήσεις :
DELF PRIM A1
Πιστοποιεί τις στοιχειώδης γνώσεις της γαλλικής γλώσσας οι οποίες καθιστούν δυνατή την απλή επικοινωνία σε οικείες και καθημερινές καταστάσεις. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9-12 χρονών.

DELF PRIM A2
Πιστοποιεί το στοιχειώδες επίπεδο της γαλλικής γλώσσας μέσω επικοινωνίας με απλούς και συνηθισμένους διαλόγους, που προϋποθέτουν μία απλή συζήτηση σε οικεία και τρέχοντα θέματα. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9-12 χρονών.
DELF A1
Πιστοποιεί τις στοιχειώδης γνώσεις της γαλλικής γλώσσας οι οποίες καθιστούν δυνατή την απλή επικοινωνία σε οικείες και καθημερινές καταστάσεις. Μπορούν να το δώσουν οι μαθητές στο τέλος του 2ου έτους σπουδών, αν και το αποφεύγουμε γιατί δεν έχει κάποια αξία, είναι πτυχίο για να μπει ο μαθητής σ το πνεύμα των εξετάσεων.
DELF A2
Πιστοποιεί το στοιχειώδες επίπεδο της γαλλικής γλώσσας μέσω επικοινωνίας με απλούς και συνηθισμένους διαλόγους, που προϋποθέτουν μία απλή συζήτηση σε οικεία και τρέχοντα θέματα. Μαθαίνουν επίσης να γράφουν φιλικά και περιγραφικά γράμματα(60-80 λέξεις). Είναι συνήθως το πτυχίο με το οποίο ξεκινούν οι μαθητές και με καλό διάβασμα, για να μη χάνουμε χρόνο το δίνουμε στο 3ο έτος σπουδών.
DELF B1
Πιστοποιεί το επίπεδο ικανοτήτων στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας: ικανότητα κατανόησης και συμμετοχής σε συζητήσεις θεμάτων επικαιρότητας, γνώση λεξιλογίου περίπου 2000 λέξεων και βασικών γραμματικών γνώσεων, ικανότητα προφορικής και γραπτής παρουσίασης πληροφοριών και κειμένων. Ο μαθητής το δίνει στο 4ο έτος σπουδών.
DELF B2
Πιστοποιεί την καλή γνώση της καθομιλουμένης γαλλικής γλώσσας και καθιστά δυνατή την ορθή γραπτή και προφορική έκφραση σε πληθώρα θεμάτων. Οι εκθέσεις αφορούν σε επίσημα γράμματα έως 250 λέξεις. Ο μαθητής το δίνει στο 5ο έτος σπουδών.
DΑLF Επίπεδο C1
Εγγυάται την αναγνώριση προχωρημένου επιπέδου της γαλλικής γλώσσας από τους επίσημους οργανισμούς και εταιρείες. Το DΑLF C1 απαλλάσσει τους ξένους σπουδαστές, που επιθυμούν να κάνουν ανώτερες σπουδές στα περισσότερα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα στη Γαλλία και πολλές γαλλόφωνες χώρες, από την υποχρεωτική εξέταση εισαγωγής που πιστοποιεί την επαρκή γνώση της γαλλικής γλώσσας.
DΑLF Επίπεδο C2
Πιστοποιεί το υψηλό επίπεδο γνώσης της γαλλικής γλώσσας χωρίς όμως να έχει τη φιλοδοξία να συγκριθεί με το επίπεδο του Γάλλου ομιλητή. Απαιτεί ακαδημαϊκές ή δημιουργικές εργασίες. Όλοι οι κάτοχοι αυτού του διπλώματος έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν την Επάρκεια διδασκαλίας της γαλλικής γλώσσας που χορηγείται από το ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ | SORBONNE B1
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ | SORBONNE B2
Το δίπλωμα αυτό προϋποθέτει ότι ο υποψήφιος έχει ολοκληρώσει με επιτυχία το επίπεδο DELF B1 και έχει κάνει προετοιμασία ενός έτους προτού παρακαθίσει στις εξετάσεις.
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ και ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ | SORBONNE C1
Το δίπλωμα αυτό προϋποθέτει γνώσεις Γαλλικής γλώσσας και Γαλλικού πολιτισμού ανάλογες και αντίστοιχες αυτών του Γαλλικού απολυτηρίου.
ΔΙΠΛΩΜΑ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ | SORBONNE C2

Με τομείς επιλογής (Λογοτεχνία, Λογοτεχνία-Ιστορία, Λογοτεχνία-Μετάφραση, Λογοτεχνία– Ευρωπαϊκή ένωση). Παρέχει τη δυνατότητα εισαγωγής σε μία ειδικότητα και αποδεικνύει ότι ο κάτοχος του, δύναται να παρακολουθήσει ανώτερες σπουδές. Παρέχει το δικαίωμα απευθείας εγγραφής στα Γαλλικά Πανεπιστήμια και δικαίωμα εγγραφής στο Sorbonne C2++.
ΑΝΩΤΕΡΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ | SORBONNE C2++
Προϋποθέτει κατοχή απολυτηρίου ή Γαλλικού baccalaureat ή κάποιου ισότιμου τίτλου σπουδών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και του Sorbonne C2. Κάθε εξεταζόμενος, πέραν της καλής χρήσης της Γαλλικής γλώσσας αποκτά τεχνική και μεθόδους εργασίας όπως αυτές του 1ου και 2ου επιπέδου α’ έτους Γαλλικής Λογοτεχνίας (LMD). Ο κάτοχος έπειτα από αίτησή του, αποκτά ισοτιμία επιπέδου 1 και 2 της Γαλλικής Φιλολογίας του εν λόγω Πανεπιστημίου.

FRANÇAIS
Dans notre institution de langues étrangères, les cours de français sont donnés par des natives, des professeurs triées sur le volet, en collaboration avec nous pendant une série d’années et qui transmettent aux étudiants notre propre philosophie éducative longue et bien garantie. Nos professeurs développent un système d’enseignement méthodologique et académique, encollaboration avec la direction des Études de notre institution, au profit de la réussite garantie de nos élèves aux examens de certificat de langue étrangère et d’obtention du diplôme d’études en langue étrangère. Dans notre institution, pour plus de 40 ans on attache de la valeur à l’amélioration des forces et des talents de chacun de nos élèves pour un meilleur apprentissage, plus rapide et plus juste de la langue étrangère de son choix.

De notre institution, les étudiants obtiendront des diplômes d’études en langue étrangère seulement par des organismes les plus importants et plus acclamés de certificat en langue étrangère, car cela est un investissement qui accompagnera chacun d’eux tout au long de leur carrière professionnelle.
Diplômes de langue offerts:
+ DELF 1er DEGRE (Niveaux A1, A2 et A3, A4 ou DELF B1, B2)
+ DELF 2ème DEGRE (Niveaux A5 et A6 ou DALF C1)
+ CERTIFICAT PRATIQUE DE LANGUE FRANÇAISE (Sorbonne I)
+ DALF C2
+ DIPLÔME DE LANGUE ET LITTÉRATURE FRANÇAISE (Sorbonne II)
+ Certificat de compétences linguistiques de l’Institut Supérieur des Langues Vivantes (ISLV),

Département de français, Université de Liège – Niveau C2
La langue française est issue du latin parlé à l’Empire romain comme aussi l’italien, le portugais, l’espagnol, le roumain, le catalan et d’autres. Le français est évolué de la langue gallo- romane, du latin parlé en Gaule, à savoir la Gaule du Nord.
Il est la troisième des langues romanes (langues descendant du latin) en termes de nombre des locuteurs natifs, après l’espagnol et le portugais, mais il est la seule d’une forte présence sur les cinq continents et la seule qui compte environ 600 millions de locuteurs en tant que langue maternelle, première ou seconde.
Le français est la troisième langue la plus parlée dans le monde après le chinois et l’anglais, est la langue officielle dans 29 pays, dont la plupart sont membres de la Francophonie ; la communauté des pays francophones dont la Grèce fait partie. Il est parlé comme langue première en France, au sud de la Belgique, en Suisse occidentale, au Monaco, à la province de Québec et ailleurs par des différentes communautés.

La France de 65,5 millions d’habitants est le deuxième plus grand pays francophone du monde, aussi étrange que cela puisse paraître. Le premier dans la liste est la République Démocratique du Congo avec plus de 78 millions d’habitants!
Le français a une longue histoire en tant que langue internationale du commerce, de la diplomatie, de la littérature et des normes scientifiques et il est la langue officielle de nombreuses organisations internationales comme l’Union européenne, l’OTAN, l’Organisation mondiale du commerce et le CICR. En ce qui concerne l’ONU, le français est la langue officielle avec l’anglais, l’espagnol, le russe, le chinois et l’arabe et la seule langue officielle de l’Union postale universelle.
En 2011, le magazine Bloomberg Businessweek a estimé que le français est l’une des trois principales langues les plus utiles pour les entreprises, après l’anglais et le chinois.
Diplômes et certifications:
DELF PRIM A1
Il certifie les connaissances de base de la langue française qui permettent une communication simple ayant trait à des situations de la vie quotidienne. Adressé aux enfants âgés de 9 à 12 ans.
DELF PRIM A2
Il certifie le niveau élémentaire de la langue française à travers la communication avec des dialogues ordinaires, impliquant une conversation simple sur des questions familières et courantes.
Adressé aux enfants âgés de 9 à 12 ans.

DELF A1

Il certifie les connaissances de base de la langue française qui permettent une communication simple dans des situations quotidiennes et familières. Les étudiants peuvent se présenter aux examens à la fin de la deuxième année de leurs études, bien qu’on l’évite parce qu’il n’a pas une valeur certaine mais c’est un diplôme qui met l’étudiant à l’esprit des examens.

DELF A2

Il certifie le niveau élémentaire de la langue française à travers la communication avec des dialogues ordinaires, impliquant une conversation simple sur des questions familières et courantes. Les étudiants apprennent aussi à écrire des lettres amicales et descriptives (60-80 mots). Il est généralement le diplôme avec lequel nos étudiants commencent et que, pour des raisons de perte du temps, après une étude approfondie ils peuvent passer les examens à la fin de la troisième année d’études.

DELF B1

Il certifie le niveau des compétences par rapport au traitement des problèmes de tous les jours: capacité de comprendre et de participer à des conversations sur des questions d’actualité, connaissance d’un vocabulaire d’environ 2000 mots et connaissances grammaticales de base, capacité de présentation orale et écrite des informations et des textes. L’étudiant passe les examens à la 4e année d’études.

DELF B2

Il certifie une bonne connaissance du français courant et permet l’expression écrite et orale d’une variété de sujets. La production écrite concerne des lettres officielles de 250 mots. Présentation aux épreuves à la 5e année d’études.

DALF C1

Il garantit la reconnaissance d’un niveau avancé de la langue française par les organismes officiels et les entreprises. Ayant obtenu le DALF C1, les étudiants étrangers, qui souhaitent poursuivre un enseignement supérieur dans la plupart des établissements universitaires en France et en nombreux pays francophones, sont dispensés de l’examen obligatoire d’admission qui certifie également une connaissance suffisante du français.

DALF C2

Il certifie le niveau le plus élevé de connaissance de la langue française sans pour autant avoir l’ambition de se comparer au niveau des natifs. Il nécessite un travail académique et créatif. Tous les titulaires du diplôme ont la possibilité d’acquérir le Certificat de Compétence de la langue française délivré par le ministère grec de l’Éducation nationale et des Affaires religieuses.

CERTIFICAT LANGUE FRANÇAISE | SORBONNE B1. CERTIFICAT LANGUE FRANÇAISE | SORBONNE B2

Ce diplôme nécessite que le candidat a réussit aux examens du DELF B1 et qu’il a fait une préparation d’un an avant les épreuves.

CERTIFICAT LANGUE FRANÇAISE ET LITTÉRATURE | SORBONNE C1

Ce diplôme nécessite la connaissance de la langue et civilisation française proportionnée et correspondante à celle du baccalauréat français.

DIPLÔME LANGUE FRANÇAISE ET LITTÉRATURE | SORBONNE C2

Par le choix des domaines (Littérature, Littérature-Histoire, Littérature-Traduction, Littérature-
Union européenne), il offre la possibilité d’accès dans une filière et fait preuve que le titulaire peut assister à l’enseignement supérieur. Le titulaire est autorisé à s’inscrire directement aux universités françaises et à la Sorbonne C2 ++.

DIPLÔME SUPÉRIEUR D’ÉTUDES FRANÇAISES | SORBONNE C2 ++
Il exige la possession du diplôme national du brevet ou du baccalauréat français ou d’un diplôme équivalent à l’éducation secondaire et du diplôme de la Sorbonne C2. Chaque candidat, à part de l’utilisation appropriée de la langue française, acquiert des méthodes et des techniques de travail similaires à celles du 1er et du 2ème niveau de la première année de la Littérature française (LMD). Le titulaire, à sa demande, acquiert l’équivalence du niveau 1 et 2 de la Littérature française de l’université en question.

Французский язык
Уроки французского языка в наших школах преподают учителя,для которых φранцузский язык-родной язык.Учителя,которые тщательно подбирались,которые поддерживают с нами тесный контакт и передают ученикам нашу многолетнюю Философию.Наши преподаватели разрабатывают особую методическую и акадимическую систему преподавания в сотрудничестве с Администрацией школы для достижения желаемых результатов на экзаменах при получении Дипломов по изучению иностранных языков.В наших школах уделяют особое внимание таланту каждого ученика.Таким образом,достигаем лучшего,быстрого и правильного обучения иностранного языка по вашему выбору на протяжении уже 40 лет.
Ученики наших школ получают Дипломы в официальнопризнанных учебных заведениях.Это особый вклад в профессиональную и карьерную жизнь каждого ученика.

Дипломы,которые получают наши ученики:
· DELF 1ER DEGRΕ (UNITES A1, A2, A3, A4) ή DELF Β1, B2
· DELF 2ND DEGRE (UNITES A5 ET A6) ή DALF C1
· CERTIFICAT PRATIQUE DE LANGUE FRANCAISE (SORBONNE I)
· DALF C2
· DIPLOME DE LANGUE ET LITTERATURE FRANCAISES (SORBONNE II)
· Certificat de competences linguistiques του Institut Superieur des Langues Vivantes (ISLV), Departement de francais, Университета Легис-уровень C2

Французский язык берёт своё начало в Римской Империи вместе с итальянским,португальским,испанским и другими языками.Французский образовался из франко-романских языков,из латинского диалекта Галатии,точнее северной Галатии.
Французский язык третий язык из романских(наследников латинского) по числу говорящих на этом языке,как на родном,после испанского и португальского.Единственный широко распространёный на 5-ти материках,на котором разговаривают почти 600 миллионов человек,как на родном языке,или,как на 1-ом или 2-ом иностранном языке.
Французский язык 3-ий по счёту из самых широкораспространённых языков во всём мире после китайского и английского.Французский является официальным языком в 29 странах,большинство которых франкоговорящие,к ним относится и Греция.На французском языке говорят во Франции,в южной Бельгии,в Швецарии,в Монако,в провинции Кебек и во многих других местах.

Как ни странно,но Франция с населением 65,5 миллионов жителей,является 2-ой страной,говорящей на французском языке.Первой является Демократическая Республика Конго с населением свыше 78 миллионов жителей.
У французского языка длительная история как международного языка в торговле,дипломатии,литературе и в научных работах.Является официальным языком во многих международных организациях(Евросоюз,Нато,Всемирная Торговая Организация и Международная Комиссия Красного Креста.В Организации Объединённых Наций является официальным языком вместе с английским,испанским,русским,китайским и арабским.А также,является официальным языком в Международной Почтовой Организации.
В 2011 году Bloomberg businessweek признал французский язык одним из 3-х важнейших языков,которыми пользуются в бизнесе,после английского и китайского.

Дипломы и сертификаты:
DELF PRIM A1
Удостоверяет элементарные знания французского языка,которые дают возможность простого контакта в быту.Рассчитанно на детей в возрасте 9-11 лет.
DELF PRIM A2
Удостоверяет элементарные знания французского языка, при помощи которых можно общаться в быту.Рассчитанно на детей в возрасте 9-12 лет.
DELF A1
Этот экзамен сдают в конце 2-ого учебного года(хотя мы стараемся воздержаться от этого экзамена,потому что не имеет особого значения).Этот диплом нужен для того,чтобы ученики почувствовали атмосферу экзаменов.
DELF A2
Удостоверяет элементарные знания французского языка,при помощи которых можно общаться в быту.Ученики учатся писать буквы(60-80 слов).С этим сертификатом обычно начинают ученики.Но для того,чтобы не терять время этот экзамен сдают после 3-х лет учёбы.
DELF B1
Удостоверяет наличие навыков для решения проблем повседневной жизни:способность понимать и учавствовать в дискусиях по актуальным темам.Словарный запас должен быть примерно 2000 слов,должен обладать основными знаниями граматики,способностью правильного произношения и способностью изложения в письменном виде информации и текстов.Этот экзамен сдаётся в конце 4-го года обучения.
DELF B2
Удостоверяет хорошее знание разговорной речи французского языка,умение пользоваться правильно письменными и устными выражениями по различным темам.Письменные работы должны быть до 250 слов.Ученики сдают этот экзамен после 5-ти лет обучения.
DΑLF уровень C1
Гарантируется признание диплома в официальных организациях и фирмах.(-) освобождает иностранных студентов,которые хотят продолжить учебу в вузах Франции и во многих франкоговорящих странах,от обязательного экзамена на знание языка при вступительных экзаменах.
DΑLF уровень C2
Удостоверяет высший уровень знаний французского языка.Конечно,это не может сравниться с уровнем знаний коренного француза.Все владельцы этого диплома имеют право преподавать французский язык,которое даётся Министерством Просвещения.
Сертификат знания французского языка / SORBONNE Β1.
Сертификат знания французского языкя/ SORBONNE Β2.
Этот диплом удостоверяет о том,что его владелец закончил с успехом цикл(-)Β1 и в течении года готовился к экзаменам.
Сертификат знаний французского языка и литературы/ SORBONNE С1.
Этот диплом удостоверяет знания французского языка и французской цивилизации в соответствии с французским свидетельством об образовании.
Диплом/ SORBONNE С2
С различным спектром по выбору(Литература,Литература-История,Литература-Перевод,Литература-Евросоюз).Предоставляет возможность выбора специальности и доказывает,что владелец этого диплома имеет право на регистрацию в Sorbonne C2++.
Диплом о высшем образовании французского языка SORBONNE C2++.
Предполагает наличие свидетельства об образовании или Французский baccalaureat или соответствующее свидетельство о среднем образовании,а также Сертификат Sorbonne C2.Каждый экзаминующийся,кроме умения пользоваться французским языком,приобретает знания о пользовании техникой и методами работы первого и второго уровня первого года обучения Французской литературы (LMD) .Владелец этого диплома может приобрести(по желанию)соответствующий уровень(1-й или 2-ой)по знанию Французской Литературы на уровне Университета.